Virksomheder og projekter

Jeg har et glødende iværksætter-gen, og er involveret i et antal interessante projekter og start-ups. Her er et overblik over min aktive portefølje.

NewsButler

NewsButler er et start-up, der vil introducere en ny platform og digital forretningsmodel i medieverdenen og skabe en slags ”Spotify for nyheder”.

Ideerne og drømmen har eksisteret i flere år, men først i foråret 2017 var der mulighed for at prøve ideen af. De indledende analyser og markedsdialoger mm. er lovende og vi er i skrivende stund (august 2017) i gang med at rejse den fornødne kapital til etableringen af platformen.

NewsButler er etableret sammen med to gode venner, nemlig journalist og iværksætter Troels Overgaard og innovativ it-udvikler og arkitekt Thomas Søby Ingwersen.

Følg med på vores rejse på www.newsbutler.news.

CodeImprover

CodeImprover er et værktøj med tilhørende konsulentydelser, der hjælper virksomheder og udviklingsteams med at forbedre kodekvaliteten. Værktøjet giver udviklerne realtime feedback ved hvert ’commit’ og samler points sammen i en slags “gameification” imellem udviklerne. Hertil giver værktøjet transparens til ledelsen på kvalitet og performance.

Eksisterende (konkurrerende) værktøjer anvendes bl.a. til store reviews i kunde/leverandørforhold. Disse reviews er omkostningstunge – både i honorar og tid. Og samtidigt stiller et evt. dårligt resultat parterne i en konfliktsituation, hvor alle parter reagerer reaktivt.

Vi tror på, at med den løbende personlige feedback vi kan helt undgå de store og omkostningstunge reviews, idet værktøjet dels hjælper med at sikre, at kvaliteten opretholdes på et passende niveau – og samtidigt samler data op, så der er transparens for kunde på hvad der leveres (frem for at det, som tidligere, kom som en overraskelse meget sent i forløbet, hvordan kvaliteten var).

Der er dog også på et marked for de klassiske reviews, hvor vi qua vores teknologi er i stand til at gå flere spadestik dybere end de eksisterende produkter på markedet, og samtidigt til en helt anden prissætning. Et review vil typisk bestå af et review af kode-arkitekturen samt kodekvaliteten.

Alt i alt er CodeImprover er et meget lovende start-up med enormt potentiale, og kombinationen af en blue-ocean strategi på teknologisiden sammen med red-ocean på konsulentsiden tiltaler mig rigtigt meget. Vi går live med PoC hos første kunde omkring ultimo september.

CodeImprover er etableret i partnerskab med Thomas Søby Ingwersen og Kasper Birkelund Larsen.

Se mere på www.codeimprover.com.

IT ADVISORY

IT ADVISORY er mit personlige driftsselskab, med primær forretningsområde inden for rådgivning.

Jeg bistår bl.a. som it management konsulent ledelserne i danske og grønlandske virksomheder med uvildig rådgivning og eksekvering inden for bl.a. it strategi, drift, teknologivalg og projekter.

Se mere på www.itadvisory.dk og mine øvrige ydelser her.

Bog: Projektlederen som konfliktknuser

Jeg arbejder tæt sammen med Charlotte Bæk Risbjerg om udvikling af ledelsesmæssige kompetencer hos projektledere med afsæt i værktøjer og mindset fra mediation – en moderne metode til konfliktledelse og relationsudvikling.

Sammen skriver vi på bogen “Projektlederen som konfliktknuser”, samt løser trænings- og rådgivningopgaver for virksomheder og projektteams.

Bogprojektet kan følges på www.konfliktknuser.dk og vores fælles ydelser kan ses på www.risbjergrelation.dk.

360 PROJECT REVIEW

360 PROJECT REVIEW er et værktøj og forløb til hurtig at tage temperaturen på et projekt eller projektportefølje. Værktøjet blev udviklet tilbage i 2013-2014, og har til trods for solide løsning og innovative tilgang endnu sit store gennembrud til gode. Jeg overvejer pt. om hele produktet skal frigives under en open source licens, så det frit kan anvendes af alle.

Se mere på www.360projectreview.com.